úterý 31. května 2011

Neleží někde šicí stroj ladem?

Vím, je to troufalá otázka. Zvlášť v dnešní době plné podvodů.
Nesháním šicí stroj pro sebe, ale pro kamarádku postiženou nepřízní osudu a probíhající krizí. Na severu Moravy schází stavebnictví na úbytě, takže rodinná firmička nezvládá platit dluhy a stěží zajistí obživu rodičům a čtyřem dětem. Největší podíl na jejich krizi mají ale neplatiči. Kamarádka mi psala, jestli nevím o někom, kdo by levně prodal elektrický kufříkový šicí stroj ve funkčním stavu. Na přešívání a zašívání oblečení, na vlastní tvorbu jí čas nezbývá. Našetřila si na něj 500. Jenže než jsem sem stačila dotaz dát, už nemá ani těch 500.
Takže otázka zní: Nebyl by tu někde nevyužitý šicí elektrický kufříkový a funkční stroj, který by nějaká dobrá duše byla ochotná darovat? Jiný prosím nenabízejte, neměla by ho kam dát.
Vím, že je to otázka velmi troufalá a že si možná koleduju o podezřívání z nekalých úmyslů nebo zlodějin, ale položit jsem ji musela. Jinak jí pomoci neumím.

Otázka byla položena na www.galeriemarina.cz, v  kalendáři byl 14. březen 2011.

Téměř okamžitě se ozvala Jitka z Blučiny s nabídkou šicího stroje Visnja bagat... Jak dostat stroj nejdřív do Brna a potom na sever Moravy s co nejmenšími náklady? No oslovit kamarády a známé!! A tak soused, pracující jako obchodní zástupce s rajónem na jih od Brna dopravil k nám domů. Pak putoval po kamarádkách z mého oblíbeného www.vasedeti.cz (VD), protože i tam si lidi ještě umí pomáhat. Já zavezla J. stroj ke škole na Vinařskou, J. ho vyskladnila u M. v Přerově, cestou ze školy domů, do Zábřeha na Moravě. U M. v Přerově si ho vyzvedla V., stavící dům v Přerově, ale dosud žijící v Ostravě. No a v Ostravě má manžel nové majitelky stroje momentálně nějakou práci, plán byl, že si stroj vyzvedne osobně u V.... Jenže plány jsou od toho, aby se měnily. Dřív, než k poslednímu předání došlo, kamarádka se vdala, na VD proběhla nová akce a jak se tyhle dvě akce skloubily, o tom příště....

Žádné komentáře:

Okomentovat